Top 5 internet marketing trends 2017/2018

Internet marketing, ook wel digitale marketing genoemd, ontwikkelt zich in een sneltreinvaart. Net wanneer je denkt dat je bij bent met Snapchat, nieuwsbrief registratie pop-ups en een Twitter account voor je bedrijf, blijkt dat dit alweer oud nieuws is. Hoe blijf je in 2017 en 2018 de concurrentie voor? Wij zetten hier de top 5 internet marketing trends voor de komende tijd op een rijtje.

 

#1 Realtime informatie

Apps en online tools worden meer toegespitst op het verschaffen van informatie die op dat moment actueel is. Denk hierbij niet alleen aan de laatste nieuwsberichten, maar ook aan het delen van actuele bestanden en updates tussen de verschillende apparaten van één gebruiker of tussen gebruikers onderling. Andere toepassingen zijn bijvoorbeeld apps voor het, op afstand, regelen van je verwarmings thermostaat of een altijd up to date helpdesk systeem. Zo kunnen bedrijven in realtime op hun website laten zien waar hun monteurs zijn of waar klanten hun producten gebruiken.

 

#2 Augmented reality

Het succes van Pokemon Go heeft het gebruik van augmented reality in een versnelling gebracht. De aaneensluiting van digitale technologie met de fysieke wereld in spelletjes of apps die je op je telefoon kunt spelen, maakt dit veel toegankelijker dan augmented reality in speciale apparatuur zoals Google Glass. Je kunt daarom meer toepassingen zoals Snapchat filters, waarbij animaties over foto’s en video’s worden gelegd, verwachten.

 Man probeert pokemon te vangen op smartphone

#3 Live video

25% van de wereldbevolking heeft op dit moment toegang tot een 4G netwerk, en de verwachting is dat dit zal stijgen tot 60% in 2020. Een direct gevolg hiervan is dat video meer en meer gebruikt zal worden in plaats van foto’s. De populariteit van Facebook live video is slechts één voorbeeld hoe het steeds normaler zal worden live video beelden te integreren in digitale marketing.

 

#4 Kwaliteit én kwantiteit

Er was een tijd, niet zo lang geleden, dat zo’n 600 woorden de richtlijn was voor de ideale lengte van een blog post. Vaak was de inhoud volgestopt met zoekwoorden en werden dezelfde ideeën keer op keer herhaald. Inmiddels blijken lezers lange artikelen te prefereren, op voorwaarde dat de inhoud van goede kwaliteit is. Ook voor zoekmachines geldt dat langere artikelen, van meer dan 1000 woorden, een betere waardering krijgen, maar alleen als lezers inderdaad het hele artikel lezen en de tekst niet onnodig voorzien is van zoektermen. De lengte van de tekst alleen is dus niet meer zaligmakend: kwaliteit is op zijn minst net zo belangrijk. Investeer daarom in goede tekst op je website en in blog posts.

 

#5 Geofencing

Geofencing is een dienst die gebaseerd op de locatie automatisch berichten naar een mobiel kan sturen, wanneer de gebruiker een bepaalde geografisch gebied binnengaat. Een voorbeeld hiervan is een aanbieding voor een bepaalde winkel wanneer de persoon een winkelcentrum binnen loopt. De technologie hiervoor is redelijk eenvoudig want je hebt alleen de GPS coördinaten en een app nodig. Belangrijk is wel dat je klanten een gerichte aanbieding stuurt die relevant is voor hun koopgedrag en de locatie.