Voordelen van flexplekken

Voor kleine bedrijven biedt flexwerk meer dan alleen een kantoorvervanging. Hier zijn de top zes redenen om gebruik te maken van een flexwerkruimte. Werken vanuit huis of in een coffeeshop lijkt in eerste instantie misschien een fantasie. Er zijn natuurlijk enkele nadelen aan deze methode. Heb je de discipline om je aan een dagelijkse routine te houden? Kun je goed presteren in een baan waarin je weinig tot geen verantwoordelijkheid hebt? Daarom zijn flexplekken de laatste jaren een realistisch alternatief geworden.

De zes voordelen van flexwerk

Door elke dag in een flexwerkruimte te werken, word je omringd door mensen die jouw interesses delen. Zonder de politiek biedt het een kantoorachtige omgeving waar ondernemers kunnen genieten van de vrijheid die ze zoeken zonder hun gevoel van autonomie op te offeren. Voor ondernemers die vanuit huis werken, is een flexwerkruimte in je gedachten opgekomen? We hebben een lijst samengesteld met zes redenen waarom het tijd is om uit je pyjama te komen en naar een flexwerkruimte te gaan.

  1. De structuur

Als je vanuit huis werkt, raak je gemakkelijk afgeleid. Werken wordt moeilijk als je omringd bent door dingen die je afleiden van je taak. De mogelijkheid om werk en privé te scheiden geeft je de motivatie om het huis uit te gaan en je leven op orde te houden.

  1. Benut je tijd optimaal

Door de interactie met andere werknemers geeft een kantoor een unieke energie en perspectief af. Volgens een onderzoek is 64% van de ondernemers productiever, 68% is meer gefocust en 90% heeft meer zelfvertrouwen als ze in een flexwerk space werken. Met iedereen die aan zijn eigen passieprojecten werkt, heb je volop energie en motivatie om te slagen in je bedrijf.

  1. Eenzaamheid op afstand houden

Ondernemers worden meestal afgeschilderd als eenlingen, en er zit enige waarheid in dit stereotype. Al je werk alleen moeten doen kan deprimerend zijn voor je geestelijke gezondheid. Een belangrijk aspect van het werkende leven is de dagelijkse interactie met collega’s. In een flexwerkruimte word je omringd door gelijkgestemde mensen die hebben gekozen voor een onafhankelijke levensstijl die die van jou aanvult. Je krijgt er energie, gezelligheid en vreugde.

  1. Via flexwerk kun je nieuwe connecties maken

Mensen die je bedrijf kunnen steunen, kunnen buitengesloten worden als je alleen werkt. Bovendien brengt flexwerk je in contact met mensen met een breed scala aan vaardigheden en benaderingen van uitdagingen, zodat je hun advies kunt vragen. Om dit voordeel optimaal te benutten, kies je een flexwerkruimte die past bij jouw werkgebied.

  1. Flexibiliteit

Houd rekening met de bagage die bij kantoorruimtes hoort als je op zoek gaat naar een nieuwe plek. Hoe lang ben je bereid om op deze locatie te blijven? Hoe kun je het beste beginnen? Moet je energierekeningen betalen? Om het gemakkelijker te maken, regelt een flexwerkruimte alles en kun je de ruimte huren op kortere, flexibelere voorwaarden.

  1. Emotionele steun

Er is niets mis met twijfelen aan jezelf als kleine ondernemer. Als zelfstandige verwijder je ons vangnet als radertje in een grotere machine. Een ondersteunend netwerk van collega-ondernemers kan je door de tijden van twijfel heen helpen. In feite kunnen ze dienen als klankbord voor je creatieve inspanningen.