Een ongeluk zit in een klein hoekje

Wie kinderen heeft of met kinderen werkt, weet vast wel dat er vaker ongelukjes gebeuren. Zo belanden ongeveer 140.000 kinderen per jaar bij de spoedeisende hulp. Dit kan gaan om kleine ongelukjes, maar ook om meer serieuze ongelukken. Wanneer je als ouder of begeleider zelf een EHBO diploma hebt, kan er bij veel ongelukken met kinderen adequater gehandeld worden. Zo leer je in een EHBO cursus verschillende verschijnselen te herkennen en weet je wat je moet doen in bepaalde situaties. Zo zijn sommige ongelukjes eenvoudig zelf thuis op te lossen als je weet hoe je dit moet aanpakken. Of je leert ernstige verschijnselen juist te herkennen waardoor je op tijd medische hulp kan inschakelen.

Cursus EHBO aan kinderen

Er zijn cursussen die zich speciaal richten op EHBO aan kinderen. Hierin leer je allerlei handelingen die je kan toepassen in het geval van een ongeluk bij kinderen. Deze lopen erg uiteen, van het plakken van een pleister tot aan het uitvoeren van levensreddende handelingen. Wanneer je deze kennis bezit, dan kan er direct correct gereageerd worden waardoor de ernst van het ongeluk beperkt kan blijven.

Weet wat je te doen staat

Wanneer je een cursus EHBO aan kinderen hebt gevolgd, zal je jezelf een stuk zekerder voelen in het bijzijn van kinderen. Er kan namelijk altijd wat gebeuren. Wanneer je een diploma EHBO aan kinderen op zak hebt, weet je wat je moet doen in het geval van een ongeluk. Zo komt het vaak voor dat kinderen vallen. In 9 van de 10 gevallen is er niks aan de hand, maar het kan ook gaan om een wond, verstuiking of zelfs een hersenschudding. Daarnaast kan een kind iets inslikken of opdrinken, wat vergiftiging tot gevolg kan hebben. Ook zijn veel ouders of begeleiders bang dat hun kind zich verslikt in bijvoorbeeld een snoepje. Dankzij een cursus EHBO aan kinderen weet je wat je te doen staat in zo’n situatie.